Ország tortája 2017 győztesei a Mandula cukrászdákban

Immár 10 éve hagyomány, hogy megválasztják az ország tortáját, ami Magyarország születésnapi tortája egyben. A bemutatása augusztus 20-án történik az az Ízek Utcája elnevezésű eseményen.

Az idei győztes a Balatoni habos mogyorós torta lett, amelyet Vaslóczki Orsolya alkotott meg. Természetesen az idei ország tortája a Mandula cukrászdákban is elérhető és már a kezdetektől fogva hatalmas siker, alig győztük a rohamot.

Íme a 2017-es év ország tortája, a Balatoni habos mogyorós

Ahogy a nevéből már sejteni lehet, igazi mogyoró dömpinggel találja magát szemben, aki megkóstolja. A torta alapja mogyorós habtészta, amelyet feketeribizli-zselé, tejcsokoládés karamellhab és mogyoróhab egészít ki.

Az ország cukormentes tortája 2017: Pöttyös Panni

Az ország tortája élményből a diétás étrendet követőknek sem kell kimaradniuk. Az ország tortája választásakor ugyanis cukormentes változatot is választanak, ami idén Varga Margit és Puszta Laura közös alkotása, a Pöttyös Panni lett.

A torta már külsőre is figyelemreméltó, vidámságot sugároz. A neve is a külseje alapján lett Pöttyös Panni. A torta nem csak cukormentes, hanem fehér lisztet sem tartalmaz. Van benne, finom málna és szilva, ami kiváló harmoniát alkot a mákos piskótával, ami mandulalisztet tartamaz.
Ez a finomság alacsony szénhidráttartalma miatt diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

Gyere el és kóstold meg ezeket a finomságokat a Mandula cukrászdákban vagy rendeld meg az alábbi linkeken:

Balatoni habos mogyorós

Pöttyös Panni

2017-10-27 14:57:49
Hozzászólások a Ország tortája 2017 győztesei a Mandula cukrászdákban című bloghoz:

Blog kategóriák