Debrecen Város Tortája a Mandula cukrászdákban
Egy igazi debreceni finomságot szeretnénk most Nektek bemutatni, amely mától kapható a Mandula cukrászdákban is.
Debrecen Város Tortája megbeszélés a Kismandula cukrászdában
A debreceni cukrászat hagyományát szeretnék továbbvinni, és új tartalommal megtölteni azok a kézműves cukrászok, akik megalkották „Debrecen város tortáját”. A Debreczeni mézes-mázas nem egy gasztronómiai verseny győztese, sokkal inkább a debreceni cukrászok összefogásának köszönhetően jött létre.
Az alaprecepttel a Mignon cukrászda tulajdonosa, Balogh István rukkolt elő. Több, jó hangulatú szakmai találkozó alkalmával nyerte el végleges íz-és formavilágát. A méz a környékre jellemző alapanyag, a csillagánizs, fahéj, szegfűszeg a debreceni mézeskalácsos hagyománytisztelet jegyében vált meghatározóvá a tésztában. Ehhez a ribizli könnyedsége és a karamell réteg pazar íz kombinációnak bizonyult.
A város tortája ugyanakkor a modern cukrászat irányelveit is követi a mousse krémmel és a fehércsoki ganache-sal.
A Debreczeni mézes-mázas torta a hagyományokon alapuló fejlődő, modern várost szimbolizálja. Szeretnénk ezzel a finomsággal is színesíteni Debrecen gasztronómiai palettáját. Elvinni az itt tevékenykedő kézműves cukrászok hírét, hozzájárulva ezáltal a városról alkotott szép összképhez.
Ha kedvet kaptál a finomsághoz, máris beülhetsz a hat cukrászda valamelyikébe, vagy rendelhetsz belőle.