Miért nem fogadunk el borravalót?

Új Vendégeinknek szinte mindig meglepetést okoz, hogy a Mandula cukrászdákban nem fogadunk el borravalót. Sokan kérdezik, hogy miért, de eddig nem adtunk rá nyilvánosan magyarázatot.
Most szeretnénk elmondani, hogy mi az oka ennek a szokásnak.

Csordás Lászlóné Ica és Csordás László 1986 -ban alapították a Mandula cukrászdát. Csordás László pincérként kezdte pályafutását, aki már akkoriban (több, mint 30 éve)
is ellenezte a borravaló adás szokását. Vallja, hogy a vendéglátásban dolgozókat megosztja a borravaló elosztása és a vendégek szemében örökös ítélkezés tárgya. Közös elképzelésük az volt, hogy egy olyan helyet nyitnak, ahol nem fogadják el a borravalót és inkább a fizetésben kompenzálják a dolgozókat. Ez a hitvallás a mai napig is alapja a Mandula cukrászdák működésének.

Mi történik ha a Vendég mégis ragaszkodik ahhoz, hogy borravalót adjon?

Természetesen gyakran előfordul, hogy Vendégeink mégis szeretnék a kedves kiszolgálást honorálni. Ilonához mindig közel állt az hátrányos helyzetű emberek segítése, ezért hoztuk létre a Fény Felé Alapítványt, amely fogyatékos embereket támogat. Azt szoktuk kérni, hogy Vendégeink a borravalóra szánt összeget ennek az alapítványnak ajánlják fel, így segítve annak munkáját. Így a “borravaló” olyan helyre kerül, ahol tényleg igazán szükség van rá.

Miért most mondjuk el mindezt?

A karácsonyi időszakban sok jószándékú emberben merül fel, hogy egész éves munkájának hozadékából rászorulókat segítsen. Azt szeretnénk kérni, hogy amennyiben Te is szeretnél jót tenni és segíteni, akkor támogasd a Fény Felé Alapítvány munkáját.

Az alapítványról és tevékenységéről itt tudsz bővebben olvasni.www.fenyfele.hu

Hogyan tudok segíteni?

Bármilyen ötletet és javaslatot szívesen veszünk, amivel támogatni tudod fogyatékos embertársainkat.
Javaslataidat erre az e-mail címre küldheted el: info@fenyfele.hu

Az alapítvány számlaszáma, ha anyagi segítséget szeretnél nyújtani: 11738008-20700829

Már a megosztásoddal is nagyon sokat segíthetsz! Köszönjük az alapítvány kedvezményezettjei nevében is.

Köszönettel:

id. Csordás László és a Mandula Cukrászdák Csapata

2017-08-21 17:30:33
Hozzászólások a Miért nem fogadunk el borravalót? című bloghoz:

Blog kategóriák